nieuws

Gazelle commerciële training voor fietstechnici

Retailing

Gazelle commerciële training voor fietstechnici
U kunt zich nog aanmelden voor de cursus 'Monteurs in gesprek met de klant' van aanstaande maandag 30 maart en woensdag 1 april.

Gazelle heeft samen met de Tweewieler Academy de training ‘Monteurs in gesprek met de klant’ ontwikkeld. Fietstechnici leren beter in te spelen op de behoeften van klanten en krijgen aanknopingspunten voor het verkoopgesprek. Deze praktijkgerichte commerciële training duurt één dag, inclusief lunch en avondeten, en wordt afgesloten met vier toetsen. Voor snelle beslissers: aanstaande maandag 30 maart en woensdag 1 april is er nog plek.

De training wordt van maart t/m juni 2015 gegeven op verschillende locaties in het land. Wilt u zich inschrijven voor de training van aanstaande maandag 30 maart of woensdag 1 april? Dat kan via de Gazelle dealerportal. De commerciële training ‘Monteurs in gesprek met de klant’ helpt fietstechnici bij het voeren van verkoopgesprekken en het beter benutten van commerciële kansen. Er wordt in kleine groepen getraind en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Behalve luisteren naar klanten en het benutten van commerciële kansen is er aandacht voor aanname van reparaties, bijverkoop, omgaan met klachten en inruil en taxatie. Het programma bestaat uit een theoriedeel (30%) en een praktijkdeel (70%), duurt een dag en wordt afgerond met vier toetsen.

Beter naar klanten luisteren

Barry Beelen van Fietsplus Geert Rijs uit Horst was een van de eerste deelnemers een de nieuwe Gazelle-training. “Ik heb dagelijks contact met klanten en dat is toch iets heel anders dan fietsen repareren”, vertelt hij. “Deze training helpt je om beter naar klanten te luisteren en daardoor kan je ze iets verkopen wat beter bij ze past.” Beelen vindt de training een aanrader voor fietstechnici die ook in de winkel staan. “Je krijgt handige tips die je meteen kan gebruiken. Ik voel me nu beter op mijn gemak als ik met klanten praat, en ik verwacht dat ik door de training meer fietsen en accessoires ga verkopen.”

Informatie training

De training ‘Monteurs in gesprek met de klant’ is toegankelijk voor Gazelle-dealers en wordt gegeven van maart t/m juni 2015 in Helmond, Nieuwegein, Zaandam en Zwolle. De kosten zijn € 250,- exclusief BTW per persoon. Medewerkers van OOMT-bedrijven ontvangen per goed afgelegde toets een subsidie van € 75,-. Wie voor alle toetsen slaagt, is per saldo dus gratis getraind. Aanmelden kan op het Gazelle Dealerportal via het tabblad Service & Vragen en het onderdeel Trainingen.

Reageer op dit artikel