nieuws

Afname in verkoop nieuwe fietsen in week 9

Retailing

Afname in verkoop nieuwe fietsen in week 9

In week 9 zien we bij de winkels van Bike Totaal een afname in de verkoop nieuwe fietsen van ruim negen procent. De verkoop van kleding loopt ook behoorlijk terug. Daarentegen scoort verkoop tweedehands een plus van bijna twintig procent. De verkoop van onderdelen & accessoires en arbeidsloon werkplaats laten een plus zien van ruim acht procent, waarmee de totale omzet eindigt in een kleine min. De totale omzet tot en met week 9 daalt licht met slecht één procent.

De totale omzet in week 9 (van 23 t/m 1 maart) daalt met twee procent bij de 105 filialen in de Bike Totaal Monitorgroep. Het aantal betalende klanten daalde in de periode t/m week 9 met zo’n 13 procent. Gelukkig steeg de gemiddelde besteding per klant t/m week 9 met ruim 13 procent.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Omzet ’15
in week 9

Omzet ’15

t/m week 9

Fietsen (Monitorgroep 105 filialen)
Verkoop fietsen -9,3% -5,1%
Verkoop 2e hands fietsen 19,6% 5,2%
Onderdelen & accessoires 8,9% 6,1%
Kleding -33,1% -12,7%
Arbeidsloon werkplaats 8,4% 3,1%
Totaal -2,0% -1,0%

Bron: Dynamo Retail Group/Bike Totaal

Reageer op dit artikel