nieuws

Eerste Ergotec workshop goed bezocht

Retailing

Eerste Ergotec workshop goed bezocht
Het tweede deel van het bedrijfsbezoek aan Humpert bestond uit de Nederlandstalige workshop fietsergonomie.

Een groep van 16 vakhandelaren bezocht vorige week in het Duitse Wickede de fietsonderdelenfabrikant Humpert en nam deel aan de Nederlandstalige Ergotec workshop.

Het was de eerste keer in de geschiedenis dat Nederlandse vakhandelaren de gelegenheid kregen de fabriek van Humpert te bezoeken. Na ontvangst door directeur Willi Humpert volgde een uitgebreide rondleiding langs de productie van de fietssturen, de galvanisatie en het laboratorium.

Uiteraard kregen de bezoekers ook een blik in de keuken bij de testafdeling. Humpert test niet alleen op de kwaliteit van de sturen door ze met een zoutoplossing te besproeien maar ook op sterkte. Na jarenlang testen heeft het bedrijf uitgebreid kennis opgedaan over het juist combineren van sturen en stuurpennen. Deze ervaring heef het bedrijf gebundeld in het overzicht met de Ergotec veiligheidsniveau’s.

Goed fietsen workshop

Het tweede deel van het bedrijfsbezoek aan Humpert bestond uit de Nederlandstalige workshop fietsergonomie door Dr. Achim Schmidt, fietssport expert aan de Duitse Sportuniversiteit in Keulen. Naast een uitgebreide uitleg over producten die veel ergonomische klachten tijdens het fietsen kunnen verhelpen, werd de deelnemers ook uitgelegd hoe een consument goed op een fiets te zetten en daarmee de service naar de klant te verhogen.

De kennis van Achim Schmidt bleek van grote waarde tijdens de workshop want geen vraag van de deelnemers bleek hem gek genoeg. De vakhandelaren die hebben deelgenomen aan de workshop ontvangen na afloop allemaal een certificaat en zullen vermeld worden op de website www.goedfietsen.nl.

Reageer op dit artikel