nieuws

Wie is de beste Fietstechnicus?

Retailing

Wie is de beste Fietstechnicus?

Het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch organiseert op zaterdag 31 januari de nationale vakwedstrijd Fietstechnicus. Dit doen zij in nauwe samenwerking met Skills Netherlands, dat vakwedstrijden organiseert op basisscholen, vmbo’s en mbo’s.

Ruud Glorius, docent fietstechniek aan het Koning Willem I College: “Wij organiseren deze vakwedstrijd om het vak Fietstechniek een boost te geven en het vak bij een breed publiek positief in beeld te brengen. Deze wedstrijd duurt van 10 uur ’s ochtends tot 15 uur ’s middags en is gericht op de kerntaken Reparatie en Onderhoud van de opleiding Fietstechnicus. De winnaar van deze wedstrijd mag zich met recht de beste mbo-leerling Fietstechnicus van geheel Nederland noemen. We verwelkomen iedereen die geïnteresseerd is van harte om op zaterdag 31 januari mee te kijken bij deze wedstrijd.”

Drie deelnemende ROC’s

De leerlingen die deelnemen komen van drie verschillende ROC’s: het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch, ROC Amsterdam en het Deltion College in Zwolle. De deelnemende scholen hebben al een voorronde gehad op de eigen school, zodat de beste leerling kan strijden om de titel. In 2014 is een vergelijkbare wedstrijd georganiseerd, ook in samenwerking met Skills Netherlands, maar dan voor motorfietstechniek. Zie video-impressie van deze wedstrijd bij dit bericht.

Reageer op dit artikel