nieuws

Franchisers klagen moederbedrijven aan

Retailing

Franchisers klagen moederbedrijven aan
Biretco is een van de aangeklaagde zeven winkelketens.

Biretco is een van de zeven winkelketens die zijn aangeklaagd door franchisenemers wegens oplichting. Het nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag evenals het Financiële Dagblad hebben in de dagen voor Kerst bericht over deze aanklacht van enkele tientallen franchisenemers tegen de zeven ketens.

Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd de gezamenlijke aangifte van de tientallen franchisenemers wegens oplichting te hebben ontvangen. Het OM heeft EenVandaag laten weten te gaan bekijken of de aangiftes aanleiding geven voor het openen van een strafrechtelijk onderzoek.

Verkeerde omzetprognoses

De tientallen franchisenemers zijn aangesloten bij Bakker Bart, Biretco, Otto Simon (Top1Toys), Shoeby, StreetOne, stomerijketen Cristal Cleaning en discountwinkel Op=Op Voordeelshop. De franchisenemers worden vertegenwoordigd door advocaat Nienke Slump. Zij zeggen door hun franchisegevers bewust misleid te zijn met verkeerde prognoses over onder meer de omzet. Op basis van die prognoses hebben de franchisenemers winkels geopend. Vervolgens kwamen zij door tegenvallende verkopen in grote financiële problemen.

Reageer op dit artikel