nieuws

Europese brancheverenigingen fietsindustrie fuseren

Retailing

Europese brancheverenigingen fietsindustrie fuseren
De Europese organisaties van fietsfabrikanten en producenten zijn samengegaan om de belangen van de sector beter onder de aandacht te brengen in Brussel. – Foto CONIBI

De Europese organisaties van fietsfabrikanten en producenten van onderdelen – COLIBI en COLIPED – zijn gefuseerd. Het doel is de belangen van de sector beter en krachtiger onder de aandacht te brengen in Brussel. De nieuwe vereniging gaat verder onder de naam: CONEBI.

De RAI Vereniging is samen met 13 andere brancheorganisaties uit Europa ook lid van CONEBI. Individuele bedrijven komen niet in aanmerking voor het lidmaatschap. Wanneer ze lid zijn van de nationale verenigingen hebben hun vertegenwoordigers een stem in CONEBI.

Belangenbehartiging

In een persbericht over de fusie wordt gezegd dat, “CONEBI de inspanningen van de afgelopen decennia van COLIPED en COLIBI zal combineren bij de belangenbehartiging van haar leden op Europees niveau. De nieuwe vereniging zal regelmatig contact blijven onderhouden met Europese beleidsmakers en overheden, evenals andere verenigingen die gemeenschappelijke doelstellingen na streven, het Europese normalisatie-instituut CEN, industrie- en mobiliteitsdeskundigen en de internationale pers. Het doel van CONEBI is de industriële groei van de fiets, e-bike en onderdelen & accessoire bedrijven evenals de fietscultuur in Europa.”

CONEBI zal alle activiteiten van COLIBI en COLIPED overnemen waaronder de samenstelling van het “European Bicycle Industry & Market Profile” evenals de organisatie van het gezamenlijke Europese paviljoen op de Taipei International Cycle Show. CONIBI is dit jaar de grootste exposant op deze beurs die plaatsvindt van 18-21 maart.

CONEBI staat voor de ‘Confederatie van de European Bicycle Industry’. De Vereniging van de Europese Tweewieler Onderdelen en Accessoires ‘Industry (COLIPED), opgericht in 1960, en de Vereniging van de Europese Bicycle Industry (COLIBI), opgericht in 1973, zijn samengevoegd in CONEBI. Tijdens een Algemene Vergadering in Brussel, in november vorig jaar werd besloten om de twee brancheorganisaties samen te voegen tot één entiteit.

CONEBI Raad van Bestuur

De vertegenwoordigers van de nationale brancheorganisaties hebben unaniem de onderstaande leden verkozen tot de Raad van Bestuur van CONEBI:

  • René Takens (CEO van Accell Group NV) als voorzitter
  • Erhard Buechel, (algemeen directeur van Büchel & Co. Fahrzeugteilefabrik KG) als vicevoorzitter
  • Massimo Panzeri (algemeen directeur van Atala Spa) als vicevoorzitter
  • Sacha Boedijn (secretaris-generaal van Nederlands RAI Vereniging) als penningmeester

Greet Engelen is secretaris-generaal van CONEBI. De onlangs aangestelde Manuel Marsilio is assistent secretaris-generaal.

Reageer op dit artikel