nieuws

Ergotec workshop over fietsergonomie

Retailing

Onjuist instellingen van het zadel, de pedalen en/of het stuur zorgen vaak voor fysieke klachten tijdens het fietsen. Om de consument beter van dienst te kunnen zijn organiseert Ergotec nu een workshop over fietsergonomie voor de fietsvakhandel.

Ergotec workshop over fietsergonomie
De Nederlandstalige workshop wordt georganiseerd in samenwerking met dr. Achim Schmidt van de Sport Hogeschool Keulen.

De Nederlandstalige workshop wordt verzorgd in samenwerking met dr. Achim Schmidt, van de Sport Hogeschool Keulen en Humpert, leverancier van de Ergotec fietsonderdelen. Dr. Schmidt zal dieper ingegaan op de menselijke anatomie, antropometrie, fysiologie, biomechanica in relatie tot de fysieke activiteit fietsen.

Tijdens de workshop zal uitleg worden gegeven hoe klachten bij fietsers ontstaan, wat de gevolgen zijn en hoe de vakhandel van dienst kan zijn om deze problemen te verhelpen. In de meeste gevallen zijn de klachten te verhelpen door de instellingen aan te passen op de fiets. Daarnaast wordt tijdens deze workshop uitleg gegeven over producten die mogelijk een oplossing zouden kunnen bieden. Aan bod komen daarbij ondermeer, de houding, rijstijl, zadelinstelling en de stuurpositie.

De eerstvolgende workshop, inclusief een rondleiding krijgt door de fabriek en test center van de firma Humpert zal plaatsvinden op maandag 2 februari aanstaande in het Duitse Wickede. Voor vervoer zal er vanaf een nader te bepalen locatie een bus rijden naar Wickede.

Voor meer informatie en aanmelden voor de workshop: joris.gerritsen@goedfietsen.nl

Reageer op dit artikel