nieuws

Zéfal tubeless reparatieset

Retailing

Zéfal tubeless reparatieset
Zéfal heeft de speciale solutie en pleisters voor de reparatie van een tubeless band.

Door de recente komst van hele mooie tubeless systemen voor racefietsen, is het belangrijk om te weten dat deze ook te repareren zijn. Technisch redacteur David Thörig laat zijn licht schijnen op de tubeless reparatieset van Zéfal.

Tubeless racebanden monteer je met een kleine hoeveelheid anti lek vloeistof of vloeibare latex. Deze toevoeging zorg voor een optimale afdichting tussen de velg en de band, en dicht kleine gaatjes in het loopvlak af. Wanneer er tijdens het fietsen een lekkage ontstaat door een groter gat in de band, zal de berijder thuis moet komen door een binnenbandje te monteren.

Binnenzijde plakken met reparatieset

Eenmaal thuis kan deze buitenband aan de binnenzijde worden geplakt met de pleisters en de lijm uit de Zéfal tubeless reparatieset. De speciale samenstelling van de lijm en pleister zorgt voor de juiste chemische reactie om de tubeless band weer gebruiksklaar te maken. Tubeless banden waar gaatjes in zijn gekomen van zo’n 3mm, kunnen op deze manier nog gerepareerd worden.

Lees het complete artikel in Tweewielers Digitale Magazine

Reageer op dit artikel