nieuws

Timon Rutten in BOVAG-verenigingsbestuur

Retailing

Timon Rutten in BOVAG-verenigingsbestuur
Timon Rutten gaf eind vorig jaar aan te stoppen met zijn rol als operationeel directeur bij IBG/Hans Struijk Fietsen. Hij bleef grootaandeelhouder en is vanuit deze rol nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf.

Als sluitstuk van een proces van bestuurlijke vernieuwing heeft de ledenraad van BOVAG unaniem gekozen voor benoeming van drie nieuwe leden in het BOVAG-verenigingsbestuur. Een van deze drie is Timon Rutten, in de tweewielerbranche bekend als mede-eigenaar en oprichter van IBG/Hans Struijk Fietsen.

Naast Rutten zijn  de ondernemers Derk de Haas, Peter de Rooy benoemd. Zij treden aan op 1 januari 2015. Eric Tak, Marco van Beek, Theo Fledderus, Henk Rotman, Egbert van Drie en Roger Keijbeck treden af. Het nieuwe BOVAG-verenigingsbestuur is de opvolger van het BOVAG-hoofdbestuur. Het verenigingsbestuur telt vanaf 1 januari 2015 zeven leden: voorzitter Bertho Eckhardt, penningmeester George Seitzinger, de nieuw gekozen leden De Haas, De Rooy en Rutten en de twee directeuren van BOVAG: Peter Niesink en Bart de Vries. De voorzitters van de twaalf afdelingen van BOVAG, waarvan een deel traditioneel zitting had in het hoofdbestuur, versterken vanaf 1 januari 2015 de BOVAG-ledenraad.

Ontwikkelen nieuwe BOVAG-visie

Timon Rutten (37) is mede-eigenaar van IBG (fietsenwinkel.nl) en Hans Struijk Fietsen (fietsenwinkel.nl). Het bedrijf heeft veertien fysieke vestigingen en vier webwinkels. Timon Rutten is momenteel lid van het afdelingsbestuur Fietsbedrijven. “Afgelopen jaren heb ik met veel plezier en interesse de bestuursfunctie bij BOVAG Fietsbedrijven bekleed. Daarin speelt ook zeker het ontwikkelen van de nieuwe BOVAG-visie een grote rol. Deze nieuwe richting van BOVAG is een uitdagende en goede ontwikkeling om blijvend een belangrijke rol te spelen op gebied van mobiliteit. De brede invalshoek vanuit mobiliteit geeft BOVAG ook kansen voor de toekomst om waardevol voor de leden (en Nederland in geheel) te blijven en het eigen verdienmodel te versterken. Ik zal vooral via mijn eigen ondernemersdrift, kennis en kunde BOVAG hierin vooruit kunnen helpen.”
Timon Rutten gaf eind vorig jaar aan te stoppen met zijn rol als operationeel directeur. Hij bleef grootaandeelhouder en is vanuit deze rol nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf.

Andere nieuwe leden

Derk de Haas (53) is DGA van de Indumij Groep, merkdealer van onder meer Renault, Nissan, Dacia en Kia met vestigingen in onder meer Breda en Dordrecht. Bij Indumij werken circa 200 mensen en het bedrijf behoort tot de top 25 dealerholdings in Nederland. Peter de Rooy (53) is mede-eigenaar en algemeen directeur van De Rooy Beheer in ’t Goy. Onderdelen van dit bedrijf zijn universeel autobedrijf De Rooy (reparatie en onderhoud van personenauto’s, bestelauto’s, truck en trailer), AVIA Tankstation de Rooy, LeaseProf Service Center de Rooy (reparatie en onderhoud voor de leasemarkt) en de Rooy Transport – Logistiek (Benelux en Europese distributie, internationaal transport, op- en overslag).

Reageer op dit artikel