nieuws

Nog steeds grote omzetplussen bij Bike Totaal

Retailing

Nog steeds grote omzetplussen bij Bike Totaal

In week 49 laten de cijfers van Bike Totaal nog steeds grote omzetplussen zien. Vooral de verkoop nieuwe fietsen stijgt hard door de ‘fiets van de zaak’. Kijkend naar de periode tot en met week 49 scoren de winkels van Bike Totaal een plus van bijna acht procent.

De verkoop nieuwe fietsen behaalde in week 49 (van 1 tot en met 7 december) een omzetplus van 111 procent. De 98 filialen van de Bike Totaal Monitorgroep scoorden ook goed in verkoop tweedehands fietsen met een plus van ruim 24 procent. Ook onderdelen & accessoires en de groep kleding deden het goed: een plus van respectievelijk 22 en 21 procent. Alleen arbeidsloon werkplaats behaalde een kleine min. Totaal kwam de omzetscore in week 49 in vergelijking met vorig jaar uit op een plus van 65,7 procent.

Totale omzetscore t/m week 49

Belangrijker is het om te kijken naar de totale omzet tot en met week 49 in vergelijking met vorig jaar. Dan zien we een plus van bijna 8 procent, waaruit blijkt dat de enorme omzetplussen van de afgelopen weken ook echt wel nodig waren om aan het eind van het jaar op een plus uit te komen.

 

 

Omzet ’14
in week 49
Omzet ’14
t/m week 49
Fietsen (Monitorgroep 98 filialen)
Verkoop fietsen 111,0% 8,8%
Verkoop 2e hands fietsen 24,2% 5,7%
Onderdelen & accessoires 22,4% 8,7%
Kleding 21,4% -0,5%
Arbeidsloon werkplaats -4,8% 4,5%
Totaal 65,7% 7,9%

Bron: Bike Totaal
Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel