nieuws

Martijn Hofstede naar NuVinci

Retailing

Martijn Hofstede naar NuVinci
Martijn Hofstede gaat deel uitmaken van de Europese organisatie van NuVinci in de functie van Dealer Development Manager.

Martijn Hofstede, afkomstig van SRAM, gaat voor NuVinci een experience programma en infrastructuur voor dealerondersteuning opzetten. Na uitbreidingen binnen de OE-sales en de service afdeling gedurende 2014, beschikt Fallbrook daarmee ook over de mogelijkheid om het succes van de NuVinci fietsproducten te ondersteunen op dealerniveau.

NuVinci Cycling is een divisie van Fallbrook Technologies Inc. Martijn Hofstede gaat deel uitmaken van de Europese organisatie in de functie van Dealer Development Manager. Daniel Bley, Marketing Manager Bike voor Europa, zegt over deze nieuwe stap: “Continu en automatisch schakelen is revolutionair voor de fiets. Ook al klinkt dit logisch, consumenten moeten zelf hun eigen testervaring opdoen om het comfort en het plezier te ervaren dat de NuVinci-technologie toevoegt aan het fietsen. De winkels van onafhankelijke dealers zijn veruit de beste plek om deze nieuwe ervaring aan te bieden.”

Dealerprogramma boost geven

Door de rol van Dealer Development Manager in te vullen is er een belangrijke stap gezet om een platform the creëren voor het dealerprogramma. NuVinci is al een poos bezig met de ontwikkeling van een dealerprogramma. Roland ten Brinke, Sales Director: “Wij hebben veel tijd en kennis geïnvesteerd om dit tot een succes te maken. Met Martijn Hofstede als nieuwe Dealer Development Manager kunnen wij dit proces de benodigde boost geven. Martijn zal de komende periode contact opnemen met onze dealers om het programma te presenteren zodat het begin 2015 in de eerste winkels van start kan gaan.”

Testfietsen en marketingondersteuning

Cruciale onderdelen van het dealerprogramma zijn bijvoorbeeld het aanbieden van testfietsen, trainingen, marktonderzoeken en marketingondersteuning, de dealerwebsite en evenementen. Bovendien is NuVinci bezig met een uitbreiding van het programma voor een servicepartnerschap met geselecteerde dealers. Na Nederland zal het programma verder worden geïmplementeerd in België, Duitsland en andere belangrijke Europese markten.

Bijna twintig jaar bij SRAM

Martijn Hofstede is een bekend gezicht in de fietsbranche. Met 19 jaar ervaring bij SRAM als technisch vertegenwoordiger, sales manager en dealermarketing manager, is hij zeer ervaren. In die hoedanigheid hield hij zich bezig met commerciële en technische dealer trainingen, support tijdens evenementen, het creëren van coöperatieve initiatieven en een dealer excitement programma. Ook was hij vaak de eerste contactpersoon voor dealers.

Mountainbiker

Niet alleen de loopbaan van de 42-jarige Hofstede uit Nijverdal sluit nauw aan bij de fietsbranche. Hij begon met wielrennen en cyclocross wedstrijden toen hij acht jaar oud was. Jarenlang deed hij mee met MTB-wedstrijden op World Cup niveau, nam deel aan de eerste editie van de Tour de France voor MTB fietsers en zat in de top tien beste MTB-ers van Nederland.

Reageer op dit artikel