nieuws

ICC Dealer Seminar 2015

Retailing

ICC Dealer Seminar 2015
Het nieuwe vierarmige crankstel met een BCD waar zowel de klassieke 53-39, en compact verhoudingen op passen, kreeg natuurlijk veel aandacht op het dealer seminar van ICC.

ICC heeft op een aantal locaties dealerseminars gegeven in een avondprogramma. Op deze avonden worden de nieuwe Campagnolo-producten voor 2015 getoond. Het team van ICC brengt het nieuws op een aangename en interactieve manier, waardoor het een leerzame en ook leuke avond is.

Technisch redacteur David Thörig woonde voor Tweewieler de avond in Breda bij, waar de zaal goed gevuld was met racespecialisten die geïnteresseerd alle vernieuwingen op zich af liet komen. ICC let bij de organisatie goed op de groepsgrootte, zodat er tijd is om alle vragen uit de praktijk te kunnen beantwoorden.

Nieuw crankstel

Er kwamen allerlei vragen over het compleet vernieuwde crankstel, dat komend seizoen onderdeel gaat uitmaken van de Super Rekord-, Rekord-, en Chorus-groep. Welke kettingblad steek? Welke verhoudingen passen erop? Zijn alle trapasvarianten beschikbaar? Allemaal belangrijke details die specialist nodig heeft om zijn klanten goed te kunnen adviseren.

Wielsets vernieuwd

Tijdens de presentatie van de nieuwe wielsets volgden er ook de nodige vragen van de dealers. Met name op het gebied van remblokken wil er weleens verwarring ontstaan. ICC gaf daarop een uitleg over hoe Campagnolo dit soort onderdelen test, en hoe alles naderhand gedocumenteerd wordt. Op deze manier kan de dealer precies zien welke remblokken bij welke wielen toegepast dienen te worden.

Informatie makkelijk terugvinden op website

Om er voor te zorgen dat de dealer al deze belangrijke informatie makkelijk kan vinden, werd er ruim aandacht besteed aan de website van Campagnolo en ICC. Ook had ICC voor de liefhebbers van het vertrouwde papier de dealer catalogus 2015, en een samenvatting van al de veranderingen voor 2015 klaar liggen. Deze documentatie is toch nog steeds erg handig om in de winkel en werkplaats snel iets te kunnen opzoeken. Zo kan op een rustig moment nog eens gekeken worden, naar bijvoorbeeld de nieuwe indeling van de groepen, en alle technieken die toegepast zijn om de mechanische groepen naar een nog hoger schakelniveau te brengen.

Nog vier dealerseminars

In totaal houdt ICC acht dealerseminars op verschillende locaties in Nederland en België. Vier zijn al geweest, en er staan er nog vier op het programma. Aanmelden via ICC.

• Maandag 8 december in  Mercure Hotel te Zwolle, NL
• Dinsdag 9 december in Restaurant Belle te Oud Zuilen, NL
• Maandag 15 december in Chateau de Namur te Namen, BE
• Dinsdag 16 December in Van der Valk Hotel te Maastricht, NL

Reageer op dit artikel