nieuws

Halfords herstart met 45 winkels

Retailing

Halfords herstart met 45 winkels
Naast de 45 winkels waar nu overeenstemming over is wordt er nog gesproken over het doorstarten van 14 verkooppunten. Daarmee zou de nieuwe Halfords organisatie uit bijna 60 winkels bestaan. – Foto Tweewieler

De curatoren, Mr. Rinke Dulack en Mr. Robbert Roeffen, hebben overeenstemming bereikt met de franchisenemers over een herstart van Halfords. Het gaat hier om de aankoop van 17 winkels.

Van 9 overige filialen worden de voorraden overgenomen.  De franchisenemers bezaten reeds 28 filialen en hebben dit aantal met deze aankoop verhoogd tot 45 verkooppunten. Daarnaast hebben de franchisenemers onderdelen van het hoofdkantoor gekocht om vanuit een sterk afgeslankte centrale organisatie de franchiseketen aan te sturen.

Mogelijke uitbreiding naar 60 winkels

Naar verwachting zal de nieuwe organisatie werkgelegenheid bieden aan circa 75 tot 100 voormalige Halfords medewerkers. Partijen zijn nog in gesprek over de verkoop van nogmaals 14 verkooppunten. Daarmee zou de nieuwe Halfords organisatie uit bijna 60 winkels bestaan. Naar verwachting zal daar medio januari 2015 meer duidelijkheid over komen.

Reageer op dit artikel