nieuws

Age van ‘t Hoff 2-wielers Hofleverancier

Retailing

Morgen is het groot feest in de Marijkestraat in Breukelen. Age van ’t Hoff 2-wielers is door Koning Willem-Alexander bekroond met het predicaat Hofleverancier en de oorkonde wordt morgen tijdens de afsluitende receptie van het jubileumjaar uitgereikt. Met deze bekroning sluit de 100-jarige tweewielerzaak het jubileumjaar spetterend af.

Age van ‘t Hoff 2-wielers Hofleverancier
Het team van Age van 't Hoff 2-wielers met Age en Tineke van 't Hoff in het midden (3e en 4e van links).

De rijwielhandel Age van ’t Hoff 2-wielers in Breukelen werd in augustus 1914 door overgrootvader Adriaan van ’t Hoff ingeschreven in het handelsregister. Loco-burgemeester Jaap Verkroost reikt de felbegeerde oorkonde vrijdag 19 december om 16.00 uur uit aan de Van ’t Hoffs en hun team.

Eretitel met wapenschild

Leverde een Hofleverancier vroeger daadwerkelijk zijn producten of diensten aan het koninklijk hof, tegenwoordig gaat het om een eretitel. Voor deze titel en het bijbehorende wapenschild komen kleine en middelgrote bedrijven in aanmerking die minimaal honderd jaar bestaan en die naast een regionale uitstraling een onberispelijke reputatie hebben. Van ’t Hoff, die in wijde omtrek bekend staat om zijn service, betrouwbaarheid en kwaliteit, heeft de Koning hiervan kunnen overtuigen.
“Dit de kers op de taart van een ontzettend leuk jubileumjaar”, zegt Age van ’t Hoff na een spannende periode van afwachten en hopen. “De aanvraag duurt wel negen maanden. Daarvoor moet je heel wat doen: je moet de boekhouding van de laatste vijf jaar laten zien, je mag geen strafblad hebben, je moet laten zien dat je voor goede doelen bezig bent. Je hele bedrijf wordt financieel en juridisch doorgelicht. Daarnaast moet je laten zien dat je goed bent voor je personeel, de arbeidsinspectie is hier zelfs langs geweest. En uiteindelijk beslist de Koning of je Hofleverancier wordt of niet.” Hij is heel blij dat zijn bedrijf het predicaat gekregen heeft: “Het is ook een eerbetoon aan de vorige generaties Van ’t Hoff, die zich altijd hebben aangepast aan de tijd. En natuurlijk aan onze klanten zonder wie we niet zo lang hadden kunnen bestaan.”

Veel activiteiten

Age benadrukt dat het vooral zijn vrouw Tineke was die in het jubileumjaar zeer creatief was in het bedenken van jubileumacties. Elk kwartaal stond in het teken van een bepaald thema en werd de winkel en etalage aangepast. “We hebben als thema Oud Hollands, Rock & Roll, Flower Power en de Toekomst gehad”, aldus Tineke van ’t Hoff. “Dat we  ook nog Hofleverancier zijn geworden is echt de kroon op een fantastisch jaar.”

Jubileumjaar

Van ’t Hoff vierde het afgelopen jaar het 100-jarig bestaan met veel jubileumacties en -activiteiten geënt op een eeuw geschiedenis van vier generaties Van ’t Hoff. Hoogtepunt was de familiefietstocht in augustus, met ‘historische’ acts en familieverhalen, langs de oude winkelpanden in Vinkeveen en Oud Aa.

Receptie vrijdag 19 december

Wie met de familie Van ’t Hoff en het team wil proosten op het Hofleverancierschap, is vrijdag 19 december van 15.30 tot 18.00 uur welkom op Marijkestraat 22 in Breukelen.
Age van ’t Hoff 2-wielers is deze maand de tweede Hofleverancier in de branche: begin december berichtte Tweewieler ook over Jan Reijnen uit Panningen die Hofleverancier werd bij hun 125-jarig bestaan.

Reageer op dit artikel