nieuws

Masterclass Tweewielers schoolt ondernemers

Retailing

Masterclass Tweewielers schoolt ondernemers
Met de Masterclass Tweewielers leren ondernemers niet alleen algemene bedrijfskunde, maar ook hoe je de cijfers moet vertalen naar de tweewielerbranche.

Ondernemers die geconfronteerd worden met een neergaande verkoop zien dat hun bedrijfsvoering zwaar onder druk komt te staan. Om de daarmee gepaard gaande problematiek goed te kunnen oplossen heeft Vanu Consultancy in samenwerking met gerenommeerde partners Masterclass Tweewielers ontwikkeld.

“Ik merk dat het bij diverse ondernemers schort aan gedegen commerciële kennis. De achterstand is soms groot. Van techniek weten ze meestal alles, maar van bedrijfsvoering een stuk minder. En dat is in deze tijd, waarin veranderingen elkaar in een hoog tempo opvolgen, van groot belang”, zegt Karel van Nunen van Vanu Consultancy. De wetenschap dat het voor veel ondernemers goed zou zijn zich op bedrijfseconomisch vlak te laten bijscholen, heeft hem ertoe gebracht een Masterclass Tweewielers op te gaan zetten. Hij doet dat in nauwe samenwerking met DOC Opleiding & Training, BDO Accountants, Rabobank Nederland en Bovemij.

Pittig programma

Het is volgens Van Nunen van groot belang dat winkeliers echt gaan ondernemen. “Met de Masterclass Tweewielers leren ze niet alleen algemene bedrijfskunde, maar ook hoe je de cijfers moet vertalen naar de tweewielerbranche. Het geeft een ondernemer de handvatten om optimaal te kunnen functioneren.”
Het lesprogramma gaat in op Bedrijfskunde (DOC), inzicht in financiën (BDO), samenwerken met de bank (Rabobank Nederland), branchegerichte vertaling, verkooptechnieken, marketing, leidinggeven (Vanu) en verzekeringen (Bovemij). Nagenoeg alle aspecten uit de dagelijkse praktijk zitten erin verwerkt. “Het is een pittig programma van twaalf maandagen, die om de veertien dagen gepland staan”, licht Van Nunen toe. “Na het volgen van deze masterclass hebben ondernemers beter inzicht in cijfers en zijn ze ook in staat om daarop te sturen. Het is een programma dat een eigenaar naar een HBO- niveau brengt. Een opleiding op MBO-3 niveau is minimaal vereist om met de opleiding te kunnen starten.

Diploma Manager Tweewieler Commercieel

Met het afronden van de masterclass en het met goed gevolg afleggen van alle toetsen en examens krijgt de deelnemende ondernemer niet alleen de BKR-certificaten, maar ook het diploma Manager Tweewieler Commercieel. Deelname aan de Masterclass Tweewielers kost € 2.750,-, inclusief lunch, koffie/thee, examens en managementboeken. Wie ervoor slaagt komt in aanmerking voor subsidies. “Het is echt een investering in de toekomst, waarmee je als ondernemer veel beter in je schoenen staat om het bedrijf te leiden”, zegt Van Nunen.
Bij een deelname van minimaal zes en maximaal twaalf ondernemers gaat de Masterclass Tweewielers op korte termijn starten. Aanmelden kan via www.doc.nl.

Reageer op dit artikel