nieuws

Goede week winkels Bike Totaal

Retailing

Goede week winkels Bike Totaal

Week 42 was een goede week voor de winkels van de Monitorgroep van Bike Totaal. Bijna alle omzetgroepen laten een flinke plus zien in de cijfers. De verkoop van nieuwe fietsen stijgt het hardst met ruim veertig procent, maar ook de verkoop tweedehands fietsen scoren een mooie plus van ruim dertig procent.

Maar ook de verkoop Onderdelen & accessoires deed het goed met een plus van ruim 26 procent. De totale omzetcijfers tot en met week 42 (13 t/m 19 oktober) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn positief met een plus van bijna vier procent. Alle omzetgroepen scoren in deze periode een plus, alleen verkoop kleding laat een lichte daling zien. Het aantal betalende klanten in week 42 steeg met ruim elf procent. De gemiddelde besteding per klant steeg met bijna twintig procent (t/m week 42 ruim drie procent). De Monitorgroep van Bike Totaal bestond in week 42 uit 97 filialen.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Omzet ’14
in week 42
Omzet ’14
t/m week 42
Fietsen (Monitorgroep 97 filialen)
Verkoop fietsen 41,0% 3,0%
Verkoop 2e hands fietsen 30,6% 2,8%
Onderdelen & accessoires 26,3% 6,6%
Kleding 2,0% -0,4%
Arbeidsloon werkplaats 18,9% 4,6%
Totaal 33,0% 3,7%
Reageer op dit artikel