nieuws

Franchisers Halfords zoeken nieuwe inkooporganisatie

Retailing

Franchisers Halfords zoeken nieuwe inkooporganisatie
De 22 franchisenemers die samen 28 van de 118 winkels exploiteren, zijn echter niet bang voor lege schappen. Zij zijn druk bezig afspraken te maken met leveranciers.

Nu een doorstart van Halfords voorlopig van de baan is, zijn de franchisenemers van Halfords bezig contact te zoeken met inkooporganisaties. De franchisevereniging van Halfords heeft contact gezocht met onder meer Euretco, Hartje, ZEG en Bikes & Retail, geeft bestuurslid Pieter Bruin in Het Financieele Dagblad aan. “Maar je zit daar met een dubbel gevoel aan tafel als nog niet duidelijk is of er een doorstart komt.”

Wat Rinke Dulack en Robert Roeffen, de curatoren van Halfords, ook proberen, ze krijgen de doorstart van Halfords niet voor elkaar. Vanaf vandaag blijven negentig filialen van Halfords gesloten en ook het hoofdkantoor in Veenendaal is dicht. Door de winkelsluiting staan 450 medewerkers op straat. Er worden nog gesprekken gevoerd met een ‘serieuze overnamekandidaat’ maar of dit iets op gaat leveren is zeer de vraag. Een Amerikaanse gegadigde zou de financiering niet rond hebben gekregen, terwijl andere geïnteresseerde partijen die met dertig tot zestig winkels door wilden, geen groen licht kregen van de curatoren. Momenteel onderhandelen zij nog met één serieuze partij, die zich in een laat stadium zou hebben gemeld. De vestigingen die worden gedreven door de 22 franchisenemers blijven wel open.

22 franchisers gaan door

Deze 22 franchisenemers die samen 28 van de 118 winkels exploiteren zijn echter niet bang voor lege schappen, zegt Bruin. De laatste weken is er volgens hem veel tijd gestoken in het maken van afspraken met leveranciers. Bruin hekelt de communicatie van de curatoren, die de afgelopen weken juist lieten doorschemeren dat een doorstart van het concern nabij was. De ondernemers zijn gefrustreerd dat zij slecht op de hoogte gehouden worden. “Waarom we zo slecht geïnformeerd worden, is voor ons ook een groot raadsel.”
De curatoren verwachten in de loop van volgende week meer duidelijkheid te geven over een eventuele doorstart van Halfords.
Bron: Het Financieele Dagblad/De Gelderlander/Retailnews.nl

Reageer op dit artikel