nieuws

Fiets van de zaak’ op de valreep verkooptopper

Retailing

Fiets van de zaak’ op de valreep verkooptopper

Het blijft goed gaan met de winkels van de Monitorgroep van Bike Totaal. Bijna alle omzetgroepen laten een flinke plus zien in de cijfers in week 43. Weer een teken dat de mogelijke afschaffing van de ‘fiets van de zaak’ leidt tot een sterk groeiende vraag.

In week 43, van maandag 20 tot en met zaterdag 25 oktober verkochten de Bike Totaal ondernemers maar liefst 34,5% meer fietsen ten opzichte van vorig jaar. Ook de verkoop van tweedehands fietsen zat met +21,3% flink in de lift.

Alleen de werkplaats laat deze week een daling zien. De cijfers zijn ook ten opzichte van vorig jaar positief, behalve de verkoop kleding die net als vorige week een lichte daling laat zien. De totale omzet van Bike Totaal ondernemers over dit jaar blijft ook stijgen en staat inmiddels op + 4,3%.

Het aantal betalende klanten is deze week afgenomen, maar de gemiddelde besteding is echter wel gestegen.

Omzet ’14

in week 43
Omzet ’14

t/m week 43
Fietsen (Monitorgroep 94 filialen)
Verkoop fietsen 34,5% 3,8%
Verkoop 2e hands fietsen 21,3% 3.3%
Onderdelen & accessoires 3,5% 6,6%
Kleding 7,1% -0,7%
Arbeidsloon werkplaats -10,9% 4,2%
Totaal 19.8% 4,3%

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel