nieuws

Fiets van de zaak definitief van de baan

Retailing

Fiets van de zaak definitief van de baan
In de Tweede Kamer is op 13 november een aparte bedrijfsfietsenregeling naast de werkkostenregeling (WKR) definitief afgestemd

Eerder deze week waren de geluiden al niet positief, en op 13 november is een aparte bedrijfsfietsenregeling naast de werkkostenregeling (WKR) definitief afgestemd. In de Tweede Kamer vond een stemming plaats over amendementen geponeerd door oppositiepartijen SP en GroenLinks. Er was geen meerderheid voor amendementen van deze oppositiepartijen.

De fracties van de SP en GroenLinks hadden een amendement ingediend om een separate bedrijfsfietsenregeling in stand te houden. Het amendement stelde voor om de zogenaamde vrije ruimte binnen de werkkostenregeling met 0,1 procentpunt te verlagen, zodat het bedrag dat hiermee bespaard wordt aangewend kan worden om de bedrijfsfietsenregeling in stand te houden. Met de extra vrije ruimte die hierdoor zou ontstaan, zou de fiets van de zaak alsnog bekostigd kunnen worden.

Fiets kopen ontmoedigd

De fiets van de zaak is per 1 januari 2015 dus onderdeel van de werkkostenregeling. De zakelijke fiets zal daarin moeten concurreren met kerstpakketten en bedrijfsuitjes. Brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging vrezen dat het voorstel van het kabinet werknemers in de toekomst ontmoedigt om een fiets van de zaak te kopen voor woon-werkverkeer.

Ook met de WKR is er ruimte voor de fiets van de zaak. Er zijn alternatieve mogelijkheden, zoals de leasefiets.

Reageer op dit artikel