nieuws

Decathlon Leeuwarden geopend

Retailing

Decathlon Leeuwarden geopend
Om sport te promoten, zal Decathlon Leeuwarden in samenwerking met plaatselijke sportverenigingen, scholen en goede doelen in en rondom de winkel evenementen organiseren.

Decathlon opende gisteren in Leeuwarden de deuren van haar vijfde Nederlandse vestiging. De winkel is de nieuwste stap in de missie van Decathlon om sport toegankelijk te maken voor iedereen.

René Schoenmakers, vestigingsdirecteur van Decathlon Leeuwarden: “Decathlon heeft als missie sport en sporten toegankelijk te maken voor iedereen. Leeuwarden is een sportieve stad. Decathlon wil hier midden in de samenleving staan en een impuls zijn voor deelname aan sport door mensen uit Leeuwarden en omgeving.”

Samenwerking met verenigingen

Om sport verder te promoten, zal Decathlon Leeuwarden in samenwerking met plaatselijke sportverenigingen, scholen en goede doelen in en rondom de winkel evenementen organiseren. “De evenementen die op de openingsdag zijn georganiseerd, zoals onder andere een survivalbaan en een klimmuur buiten de winkel, zijn een voorbode van de vele sportieve activiteiten die komen gaan.”

55.000 sportartikelen

Het productaanbod in Leeuwarden bestaat uit 55.000 sportartikelen voor meer dan 65 sporten waaronder een grote selectie producten voor schaatsen, volleybal, tennis, voetbal, paardrijden, fietsen en wandelen. Het aanbod bestaat uit producten van Decathlon’s 20 eigen merken (zoals Quechua voor wandelen, Tribord voor watersporten, Inesis voor golf en Kipsta voor teamsport) en grote internationale sportmerken.
Voor de vestiging in Leeuwarden zijn 40 medewerkers aangenomen uit de omgeving, geselecteerd op basis van hun passie voor sport. De winkel, met een vloeroppervlakte van 2.400 m2, heeft ook een reparatieservice, een zone om producten te testen (Try & Buy), een playground en voldoende gratis parkeerplaatsen.
Lees ook: Meerderheid Provinciale Staten tegen Decathlon

Reageer op dit artikel