nieuws

BOVAG Innovatielab ook voor fietsvakhandel

Retailing

BOVAG Innovatielab ook voor fietsvakhandel
Hans Bresser, Bovag manager innovatie & strategie is de drijvende kracht achter het Innovatielab.

Stimulering door innovatie waren de kernwoorden tijdens de BOVAG Innovatielab bijeenkomst afgelopen dinsdag in Amersfoort. Meer dan 150 leden uit bijna alle sectoren waarin de BOVAG actief is kwamen inspiratie opdoen en luisteren wat het innovatielab voor hen kan betekenen.

“Door innoveren kun je je bedrijf op koers houden in de snel veranderende maatschappij”” stelde Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG in zijn openingsspeech. “Het is echter niet altijd makkelijk om deze veranderingen door te vertalen naar je bedrijf, zeker niet wanneer het een aanpassing vraagt van je business model.”

Nieuwe business creëren

Het werd een middag van inspireren, ontmoeten en samen ondernemen. In hoog tempo kwamen een groot aantal, veelal web-based concepten voorbij. Sommige bevinden zich nog in de idee fase, anderen zijn inmiddels volop actief en zoeken ondernemers die zich willen aansluiten om daarmee nieuwe business te creëren.

Maarten Akkers van Jan Kooij 2Wielers, winnaar van de Tweewielerwinkel van het Jaar in 2011, is nauw betrokken bij het project deelfietsen van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Via het BOVAG Innovatielab kwam hij in contact met het OVélo Nijmegen en de GoAbout multimodale mobiliteitsplanner.

Nieuwsgierig? Kijk naar video waar Niels Hansen en Maarten Akkers meer vertellen over het Bovag Innovatielab.

Reageer op dit artikel