nieuws

Stijgende lijn voor Bike Totaal

Retailing

Stijgende lijn voor Bike Totaal
De verkoop van fietsen zit weer flink in de lift bij Bike Totaal.

Het lijkt erop dat Bike Totaal de trend naar boven weer heeft opgepakt. Ook week 38 laat positieve cijfers zien. De omzet steeg met ruim 16 procent ten opzichte van dezelfde week in 2013.

Vooral de verkoop van tweedehands fietsen zit flink in de lift met een toename van bijna 60 procent. Ook de verkoop nieuwe fietsen nam flink toe met 17 procent in de week van 15 tot en met 20 september. Naast de ondernemers van Bike Totaal meldt ook het onderzoeksbureau GfK een toename van de omzet in andere sectoren in de detailhandel.

Per productgroep

Naast de verkoop van fietsen, noteerden de Bike Totaal ondernemers ook een toename van de omzet in het arbeidsloon van de werkplaats (+ 6,8 procent) en de categorie onderdelen en accessoires (+12,1 procent). Alleen de verkoop kleding bleef achter met -21,8 procent. Het aantal betalende klanten is deze week weer gestegen, maar de gemiddelde besteding is wel wat gedaald.
De omzet in bij de Bike Totaal ondernemers dit jaar tot en met week 38 steeg met 2,1 procent.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Omzet ’14

in week 38
Omzet ’14

t/m week 38
Fietsen (Monitorgroep 100 filialen)
Verkoop Fietsen +17,0% +0,6%
Verkoop tweedehands fietsen +59,5% +3,0%
Onderdelen & accessoires +12,1% +5,6%
Kleding -21,8% +1,5%
Arbeidsloon werkplaats +6,8% +4,0%
Totaal +16,4% +2,1%

Bron: Bike Totaal

Reageer op dit artikel