nieuws

Kruitbosch Retail Ontzorgplan groeit gestaag

Retailing

Kruitbosch Retail Ontzorgplan groeit gestaag
“Ondernemers waren blij verrast met deze informatie,” zegt Edwin van Maanen, Retail manager bij Kruitbosch.

Tientallen aanmeldingen waarmee ondernemers aangegeven hebben om verder te willen praten over het ontzorgen en in een vervolgafspraak het Ontzorgplan te concretiseren. Dat is de voorlopige tussenstand na twee dagen Kruitbosch Bike Event. Kruitbosch heeft inmiddels al vele winkels van ondernemers, die met het ontzorgplan draaien.

Ondernemers die zich vooraf aangemeld hadden voor Roel van den Berg’s seminar ‘Klant in Kaart’, kregen na afloop van die presentatie een Retailadvies op maat van hun specifieke winkel. Daarmee kregen ze informatie over onder andere inkomensniveaus, gezinssamenstellingen, inbraakgevoeligheid, leeftijdsopbouw en nog veel meer inzichten in hun verzorgingsgebied. Op basis van deze gegevens kunnen ze de schappenplannen in de winkel gedetailleerd afstemmen op de behoefte van hun klanten. En dat is precies waar Roel van den Berg in zijn seminar op hamerde.

Fijn wakker schudden

“Ondernemers waren blij verrast met deze informatie,” zegt Edwin van Maanen, Retail manager bij Kruitbosch. “Ze zijn hongerig om ermee aan het werk te gaan.” Kruitbosch Retail kan daarin de ondernemer nauwgezet adviseren en ondersteunen. Deze dienstverlening is alleen weg gelegd voor de zogenaamde ‘ontzorgdealers’ van Kruitbosch, waarmee de grossier een hecht samenwerkingsverband heeft. “Je merkt dat de ondernemers het fijn vinden om wakker geschud te worden. Van sommige dealers hoorde ik zelfs, dat ze het een van de betere seminars vonden, die ze de laatste jaren bezocht hadden.”

Langs komen

Van Maanen kijkt met volle tevredenheid terug op de eerste twee dagen van het Kruitbosch Bike Event. “We presenteren ons met weer een heel nieuwe concept. Twee jaar geleden was het thema Fietsen is Fashion, vorig jaar hadden we meer entertainment en dit jaar staat het product en retailen veel meer centraal. We hebben onze adviestool gelanceerd en laten weer hele andere fietsen zien. Ook de exposanten staan er weer fantastisch bij. Dus ja, dit feest gaat best goed.”

Ondernemers die aanstaande maandag en dinsdag willen komen zijn volgens Van Maanen van harte welkom. “Wie het gevoel heeft dat hij vastloopt met zijn winkel, moet zeker langs komen. Dan kunnen we vrijblijvend eens kijken of we elkaar kunnen helpen. De retail is momenteel erg onrustig, dat zien we overal om ons heen. Maar er zijn genoeg mogelijkheden die van pas kunnen komen om je meerwaarde als dealers naar de klant te vergroten. En met onze adviezen willen wij onze meerwaarde naar de dealers vergroten,” zegt Van Maanen.

Reageer op dit artikel