nieuws

Halfords miljoenen in het rood

Retailing

Halfords miljoenen in het rood
Voormalig Halfords eigenaar Macintosh Retail Group heeft leningen met zekerheidsrechten van miljoenen euro’s te claimen.

Leveranciers die nog geld tegoed hebben van Halfords hebben een probleem. Vooral omdat voormalig eigenaar Macintosh Retail Group leningen met zekerheidsrechten van miljoenen euro’s te claimen heeft.

Eergisteren is het faillissement uitgesproken voor Halfords Nederland met zijn 102 eigen winkels en voor het hoofdkantoor in Veenendaal. Daarmee dreigen 536 medewerkers hun baan te verliezen. Zie hier voor het eerdere bericht op Tweewieler.nl.

Macintosh persbericht

Na het uitgesproken faillissement heeft Macintosh Retail Group het volgende persbericht uitgestuurd: “Macintosh heeft kennis genomen van het feit dat de directie van fiets- en automotive keten Halfords faillissement heeft aangevraagd en dat dit verzoek is gehonoreerd. Halfords werd op 30 juni 2013 door Macintosh verkocht aan de Algemeen Directeur van Halfords.

Kredietfaciliteit van € 9,5 miljoen

“Na de overname is Macintosh Halfords blijven financieren met een kredietfaciliteit van € 9,5 miljoen, waarmee bij overname een gezonde financiële uitgangspositie voor Halfords werd gecreëerd. Ter bescherming van haar belangen heeft Macintosh zekerheidsrechten op de bezittingen van Halfords. De vordering van Macintosh op Halfords is in de boeken van Macintosh gewaardeerd op € 6,4 mln.

Doorstart van Halfords

“De door de rechtbank benoemde curatoren zullen initiatieven nemen om de bezittingen van Halfords te gelde te maken, mede om de vordering van Macintosh te voldoen. Daarbij staan in beginsel alle opties open, waaronder een doorstart van Halfords.”

Die doorstart evenals de levensvatbaarheid van Halfords wordt in diverse media in twijfel getrokken, met name door retaildeskundigen. Zij tekenen hierbij wel aan dat er zowel door de curatoren als door Macintosh openlijk wordt gesproken over die doorstart wat zou wijzen op een grotere waarschijnlijkheid.

Reageer op dit artikel