nieuws

Gemeente Arnhem zegt ja tegen fietsgigant Decathlon

Retailing

Gemeente Arnhem zegt ja tegen fietsgigant Decathlon
Decathlon heeft een winkel in het centrum van Rotterdam geopend en in de kelder van het voormalige V&D-pand in Den Haag, maar wil ook winkels buiten stadscentra openen.

De grootste fietsenverkoper in Europa, Decathlon, heeft vorige week toestemming gekregen van de gemeenteraad om zich te vestigen in de Arnhemse Rijnhal. Met een ruime meerderheid heeft de Arnhemse raad hiervoor het gewijzigde bestemmingsplan goedgekeurd.

Afgelopen april berichtte Tweewieler al over de plannen van de Franse sport en fietsgigant Decathlon om zijn vierde megastore in Nederland te vestigen in Arnhem. Op dit moment zijn er Decathlons in Amsterdam, Best en Kerkrade. Toen al riepen de plannen protesten op van lokale ondernemers. Die protesten bleven aanhouden zoals van eigenaar Wereldhave van het nabijgelegen winkelcentrum Kronenburg. Volgens Wereldhave is er geen regionale behoefte aan grootschalige detailhandel bij de evenementenhal. De gemeente sprak dat tegen en wees er onder andere op dat er een goede looproute tussen de twee locaties komt.

Opening in 2015

De Decathlon megastore krijgt onder het gebogen dak van de Rijnhal een oppervlakte van 11.500 vierkante meter. De Franse retail keten wilde de hal in eerste instantie al op 1 juli betrekken. De openingsdatum voor Decathlon Arnhem zal zeer waarschijnlijk eind 2014, begin 2015 worden. Hier zullen dan artikelen voor 65 sporten worden verkocht.

In gesprek met 20 gemeentes

Decathlon is in 2000 gestart met een megastore bij de Arena in Amsterdam. Sindsdien zijn er slechts twee vestigingen bijgekomen. De sportketen is in gesprek met de twintig grootste gemeenten van ons land om meer winkels te openen, maar stuit daarbij op veel verzet van lokale ondernemers zoals op dit moment in Roermond en Middelburg.

Bron: De Gelderlander

Reageer op dit artikel