nieuws

Doorstart Halfords nog onzeker

Retailing

Doorstart Halfords nog onzeker
Halfords, met 536 mensen in dienst, werd vorige week dinsdag failliet verklaard.

Of er een doorstart in zit voor de failliete winkelketen Halfords is nog altijd onbekend. De winkels worden door de curatoren voorlopig wel opengehouden. “Zo ben je in ieder geval aantrekkelijk voor een doorstartende partij en komt er nog geld binnen”, vertelt vakbondsbestuurder Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond, die vorige week met een van de curatoren heeft gesproken.

Volgens hem hebben de curatoren nog geen concrete kandidaat-kopers gevonden voor de bankroet verklaarde keten, bekend van onder meer fietsen en auto-accessoires. Ook Twan van Lieshout van FNV Bondgenoten tast nog in het duister. ,,Het kan alle kanten opgaan, ze zijn een doorstart aan het onderzoeken.” De curatoren waren maandag, net als vorige week, onbereikbaar voor commentaar. Volgens een bericht op RetailNews hebben meerdere partijen zich bij de curatoren gemeld met interesse in de failliete winkelketen. Zij krijgen op korte termijn een bidboek toegestuurd, waarna de curatoren dit proces in de eerste helft van november verwachten af te ronden.

Bankroet winkelvestigingen en hoofdkantoor

Halfords, met 536 mensen in dienst, werd vorige week dinsdag failliet verklaard. Het bankroet betreft de 102 eigen winkelvestigingen in Nederland en het hoofdkantoor in Veenendaal.
Het bankroet zou te wijten zijn aan veranderende marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat. De beursgenoteerde retailgroep MacIntosh, voormalig eigenaar van Halfords, heeft nog voor miljoenen aan leningen uitstaan bij de failliete onderneming.

 

Bron: ANP

Reageer op dit artikel