nieuws

Branche-initiatief maakt overnames eenvoudiger

Retailing

Branche-initiatief maakt overnames eenvoudiger
Maarten de Vos van DRG, Daan Luijkx (H&L Accountants) en Douwe Boeijenga (ENRA) (vlnr.) tijdens de presentatie van het Dynamo Retail Financiering project op de Bike Motion Benelux.

“De opvolging in de Nederlandse tweewielerbranche verloopt stroef”. Dat constateert H&L Accountants & Belastingadviseurs in een recent onderzoek. Een van de redenen is dat banken niet meer de hele financiering voor hun rekening nemen bij de overname of start van winkels en de nieuwe generatie nog te weinig eigen vermogen heeft opgebouwd.

De Dynamo Retail Group (DRG) is daarom, samen met initiatiefnemer H&L Accountants en ENRA (onderdeel van de Bovemij Groep) gestart met het project Dynamo Retail Financiering.

Maarten de Vos (DRG): “Hiermee willen wij overnames van tweewielerzaken stimuleren en zo de branche een impuls geven. We verwachten hiermee tussen de 10 en 15 ondernemers per jaar te kunnen faciliteren. De achtergestelde lening bedraagt maximaal een kwart van de totale financiering. Deze moet uiterlijk binnen tien jaar terugbetaald worden met de provisies die hij ontvangt voor de verkoop van fietsverzekeringen.”

“In onze rol als adviseur kijken we naar het financiële plan van de ondernemer en of de lening uiteraard wel terug te betalen is in tien jaar,” vertelt Daan Luijkx van H&L Accountants. “Omdat ENRA en de Bovemij Groep het bedrag achtergesteld beschikbaar stellen, ziet de bank het als eigen vermogen en kan de totale financiering eenvoudiger geregeld worden bij de ABN AMRO, ING of Rabobank.”

“We willen meer doen voor de tweewieler ondernemers en zijn hiervoor altijd opzoek naar partners in de branche,” vertelt Douwe Boeijenga van ENRA. “Dit initiatief past dan ook goed in onze bedrijfsfilosofie.”

Reageer op dit artikel