nieuws

Matig resultaat voor Bike Totaal-winkels in week 33

Retailing

Matig resultaat voor Bike Totaal-winkels in week 33
De Bike Totaal Monitorgroep laat een lichte omzetstijging zien van 2,3%.

De vakantieperiode in Nederland gedurende de week van 11 tot en met 16 augustus laat in de Bike Totaal Monitorgroep een omzetdaling zien. De omzet in week 33 liep terug met 7,2% ten opzichte van vorig jaar. De totaalscore tot en met week 33 laat nog steeds een lichte omzetstijging zien van 2,3%.

De verkoop nieuwe fietsen daalde in week 33 met wel 10,5%. Bij de overige categorieën bleef de afname beperkt. De verkoop tweedehands fietsen evenals onderdelen en accessoires liep terug met slechts 2,5%. Het aantal klanten daalde met 13,2% ten opzichte van week 33 van 2013. Hierdoor ligt het cumulatieve aantal betalende klanten nu 0,9% lager dan vorig jaar, terwijl het tot en met week 32 nog licht positief was (0,2%).

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

 

Omzet ’14 wk 33 Omzet ’14 t/m wk 33
Verkoop fietsen – 10,5% + 1,1%
Verkoop 2e hands fietsen – 2,5% + 0,8%
Onderdelen & accessoires – 2,5% + 6,1%
Kleding – 1,3% + 1,9%
Arbeidsloon werkplaats – 3,4% + 4,8%
Totaal – 7,2% + 2,3%
Reageer op dit artikel