nieuws

Kleding zorgt voor omzetplus bij Bike Totaal

Retailing

Kleding zorgt voor omzetplus bij Bike Totaal
Naast de omzetgroep kleding lieten alle andere categorieën een daling zien in week 34 bij de Bike Totaal Monitorgroep.

Een forse stijging van maar liefst 16,8% in de categorie kleding gedurende de week 18 tot en met 23 augustus zorgt voor een kleine toename in de omzet bij de Bike Totaal Monitorgroep. De totale omzetscore over 2014 steeg van + 2,3% in week 33 naar 2,4% in week 34.

In week 34 liep de omzet echter terug met 7,2% ten opzichte van vorig jaar. Naast de omzetgroep kleding lieten alle andere categorieën een daling zien. De omzet fietsen daalde met 6,4% en onderdelen & accessoires met 12,9%. Ten opzichte van vorig jaar blijven de cijfers positief. Het aantal betalende klanten is deze week gedaald en de gemiddelde besteding is gestegen.

 

Omzet  ’14  in wk 34 Omzet ’14 t/m wk 34
Verkoop fietsen – 6.4% + 1.2%
Verkoop 2e hands fietsen – 8.8% + 0.1%
Onderdelen & accessoires – 12.9% + 5.8%
Kleding + 16.8% + 2.5%
Arbeidsloon werkplaats – 3.8% + 5.4%
Totaal – 7.2% + 2.4%

 

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel