nieuws

Bike Totaal klanten geven meer geld uit

Retailing

Bike Totaal klanten geven meer geld uit
In week 35 steeg de verkoop in de categorieën 2ehands fietsen en kleding bij de Bike Totaal monitorgroep. - Foto Bike Totaal

De gemiddelde besteding van de klanten bij Bike Totaal is in de periode 25 tot en met 30 augustus gestegen met 6,3%. Het aantal klanten liepen echter wel terug waardoor de totale omzet bij de Bike Totaal monitorgroep in week 35 daalde met 8,6%.

In week 35 steeg de verkoop in de categorieën 2ehands fietsen en kleding. De verkoop fietsen (-11,5%), onderdelen & accessoires (-12,4%) en arbeidsloon werkplaats (-8,2%) laten allemaal een daling zien. De omzet in week 35 liep terug met 8,6% ten opzichte van vorig jaar. De totale omzet dit jaar blijft positief met 2,2%.

Omzet  ’14  in wk 35 Omzet ’14 t/m wk 35
Verkoop fietsen – 11.5% + 0.9%
Verkoop 2e hands fietsen + 15.2% + 0.6%
Onderdelen & accessoires – 12.4% + 5.4%
Kleding + 15.0% + 4.3%
Arbeidsloon werkplaats – 8.2% + 5.1%
Totaal – 8.6%
+ 2.2%

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel