nieuws

Omzet doet weer stapje terug in week 29

Retailing

Omzet doet weer stapje terug in week 29

Aan het weer kan het niet hebben gelegen. Week 29 (14 tot en met 19 juli) kende geen regen; wel werd het aan het einde van de week behoorlijk warm. Toch daalde in die week de omzet bij de gemiddelde Bike Totaal winkel met 5.9%.

Volgens het gemiddelde van 99 filialen, die voor deze week de Monitorgroep uitmaakten, zakte de omzet binnen alle productgroepen. Behalve die van arbeidsloon werkplaats die een groei van 4.9% in omzet zag. Daarnaast waren er minder betalende klanten in de 99 Bike Totaal winkels die ditmaal de Monitorgroep uitmaakten, maar steeg de gemiddelde besteding wel.

Ondanks de teleurstellende cijfers over week 29 laat de cumulatieve omzet van geheel 2014 tot en met zaterdag 19 juli nog immer groei zien. De omzet steeg met 3.1% ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

 

Omzet ’14 wk 29 Omzet ’14 t/m wk 29
Verkoop fietsen – 3,7% 1,7%
Verkoop 2e hands fietsen – 24,7% 2,3%
Onderdelen & accessoires – 4,7% 7,5%
Kleding – 30,3% 1,4%
Arbeidsloon werkplaats 4,9% 5,3%
Totaal – 5,9% 3,1%
Reageer op dit artikel