nieuws

Decathlon opent in Roermond en Apeldoorn

Retailing

Decathlon opent in Roermond en Apeldoorn
Decathlon heeft een deel van Retailpark Vrijbuiter in Roermond op het oog. Foto Vrijbuiter

De Franse retailorganisatie Decathlon, gespecialiseerd in (fiets)sportartikelen, wil zich gaan vestigen in Roermond en Apeldoorn. Dat meldt RetailNews.

Decathlon heeft een deel van Retailpark Vrijbuiter (foto) op het oog en recentelijk van de Gemeente Roermond groen licht gekregen om daar een winkel te openen. Vrijbuiter is een lokatie van 11 duizend vierkante meter, maar de nieuwe Decathlon vestiging zal daarvan 3700 meter in gebruik gaan nemen.

Tweewielerwinkel

Wanneer de opening van Decathlon Roermond een feit is, telt de keten in Nederland vier vestigingen. De eerste werd in 2000 geopend in Amsterdam, tegenover Amersterdam ArenA. De loop in deze winkel, die in 2005 een van de finalisten was in de Tweewielerwinkel van het Jaar verkiezing, kwam aanvankelijk moeizaam op gang.

Op het hoofdkantoor in Frankrijk werd toen besloten de Nederlandse organisatie onder te brengen bij het Belgische kantoor, maar die reorganisatie sorteerde niet het gewenste effect. Enkele jaren later werd dat besluit terug gedraaid en inmiddels is het Nederlandse kantoor sterk genoeg om de uitrol van Decathlon in Nederland aan te jagen.

Verzet

Er zijn ook vestigingen in Best en Kerkrade. Als het aan Decathlon gelegen had, waren er al meer winkels in Nederland geopend, maar voorgenomen openingen in Arnhem en Middelburg stuitte op dermate veel verzet van lokale middenstanders, dat de realisatie van deze plannen vertraagd is. Decathlon zou verder ook geïnteresseerd zijn om in Breda een vestiging te openen.

Reageer op dit artikel