nieuws

Bike Totaal omzet blijft in de plus

Retailing

Bike Totaal omzet blijft in de plus
De verkoop van nieuwe fietsen laat in week 31 een lichte daling zien bij de 96 filialen van de Bike Totaal monitorgroep.

In de week van 28 juli tot met 2 augustus zorgden de stijgende verkoop van onderdelen & accessoires en toegenomen arbeidsloon van de werkplaats voor een positieve invloed op de omzet.

De verkoop van nieuwe fietsen laat in de week 31 een lichte daling zien bij de 96 filialen van de Bike Totaal monitorgroep. Bij tweedehands fietsen (-7,5%) en kleding (-8,4%) loopt de omzet wat harder terug in vergelijking met vorig jaar. Cumulatief blijft de omzet fietsen positief met 2,8% ten opzichte van vorige jaar.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

 

Omzet 2014  in wk 31 Omzet 2014 t/m wk 31
Verkoop fietsen – 1,3% + 1,3%
Verkoop 2e hands fietsen – 7,5% + 1,7%
Onderdelen & accessoires + 3,7% + 7,6%
Kleding – 8,4% + 1,9%
Arbeidsloon werkplaats + 1,1% + 5,2%
Totaal – 0,9% + 2,8%
Reageer op dit artikel