nieuws

Bike Totaal houdt omzetlijn vast

Retailing

Bike Totaal houdt omzetlijn vast
In de week van 21 tot en met 26 juli liep de verkoop van fietsen wat terug en ook in de werkplaats zien we een lichte daling.

De stijgende verkoop van onderdelen & accessoires en kleding zorgden ervoor dat het omzetcijfer van de Bike Totaal monitorgroep in week 30 positief bleven ten opzichte van vorige jaar. De overige segmenten laten een lichte daling zien.

In de week van 21 tot en met 26 juli liep de verkoop van fietsen wat terug en ook in de werkplaats zien we een lichte daling. De grootste teruggang zien we bij de tweedehands fietsen waarvan de omzet met bijna 15 procent daalde.

Ondanks de teleurstellende cijfers over week 30 laat de cumulatieve omzet van geheel 2014 tot en met zaterdag 26 juli nog altijd groei zien. De omzet steeg met 3.0% ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel