nieuws

Tegenvallende cijfers Bike Totaal winkels

Retailing

Tegenvallende cijfers Bike Totaal winkels

In de eerste week van het tweede halfjaar, heeft de Bike Totaal Monitorgroep, bestaande uit 102 winkels, een moeizame week gehad. Op bijna alle segmenten werd ingeleverd. Dat blijkt uit de rapportage van de week 30 juni t/m 6 juli.

Aan het weer kan het niet gelegen hebben, want dat was gewoon prima die week. Wellicht dat de Nederlandse consument zijn vizier al in de richting van de zomervakantie had staan.

Omzet fietsen stijgt

De verkoop van fietsen is minimaal gestegen met 0,1%, in vergelijking met dezelfde periode van 2013, maar op alle andere fronten werd ingeleverd. Respectievelijk -6,7 % (2e hands fietsen), – 6,5% (onderdelen & accessoires), -17,8% (kleding) en -2,0% (arbeidsloon werkplaats).

Kijkend naar de cumulatieve cijfers van week 1 t/m week 27, dan ziet het omzetbeeld er nog steeds positief uit. De Bike Totaal Monitorgroep realiseerde in die periode een totale omzetplus van 3,5%. Maar dat neemt niet weg dat de marge wel kleiner is geworden. Eind april (week 15) stond de totale omzetplus namelijk nog op een plus 6,8%.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Omzet ’14 wk 27 Omzet ’14 t/m wk27
Verkoop fietsen +0,1% +1,6%
Verkoop 2e hands fietsen -6,7% +4,4%
Onderdelen & accessoires -6,5% +9,0%
Kleding -17,8% +3,6%
Arbeidsloon werkplaats -2,0% +5,7%
Totaal -2,3% +3,5%

 

 

Reageer op dit artikel