nieuws

Hans Struijk Fietsen bouwt Giant stores om

Retailing

Hans Struijk Fietsen bouwt Giant stores om
Met de ombouw van de 2 Giant Stores gevestigd in Amsterdam en Hilversum telt Hans Struijk Fietsen 16 winkels verspreid over de Randstad en regio Eindhoven. – Foto Hans Struijk Fietsen

Hans Struijk fietsen en Giant Benelux hebben in goed overleg besloten de 2 Giant Stores (gevestigd in Amsterdam en Hilversum) om te bouwen naar het concept van Hans Struijk Fietsen. Deze stap past binnen de keuze van Hans Struijk om zich op 1 concept te concentreren, waarover met Giant enige tijd geleden al overeenstemming is bereikt en nu wordt geeffectueerd.

Op het moment is Hans Struijk Fietsen bezig met het ombouwen van hun 2 Giant stores naar het Hans Struijk concept. CEO Bastiaan Hagenouw zegt hierover: “Het Giant store concept werkte zeer goed voor ons en wij waren erg tevreden met de prestaties van deze winkels. We merkten echter dat het voeren van een tweede concept, naast het Hans Struijk concept, tot dubbel werk leidde. Deze overstap moet met name onze bedrijfsvoering makkelijker en efficiënter maken zodat we 100% focus kunnen leggen op het Hans Struijk concept.”

Met de ombouw van deze 2 winkels telt Hans Struijk Fietsen 16 winkels verspreid over de Randstad en regio Eindhoven. De omgebouwde winkels zullen naast Giant fietsen ook andere merken gaan aanbieden.

Giant begrijpt de stap

Giant geeft aan deze stap te begrijpen, algemeen directeur van Giant Benelux Willem Buitenhuis reageert: “4 jaar geleden zijn wij samen gestart in Amsterdam en al snel kwam Hilversum daar bij. Gezamenlijk zijn we er in geslaagd zeer snel 2 succesvolle winkels neer te zetten. Het is een begrijpelijke keuze van Hans Struijk zich te concentreren op 1 concept. De retail ervaring, welke door de goede samenwerking is opgebouwd kunnen wij benutten bij de uitbouw van het Giant Store concept in de toekomst. Recentelijk zijn er drie nieuwe Giant Stores geopend in Venlo, Sittard en Tilburg.”

Verdiepen van de bestaande samenwerking

Giant en Hans Struijk Fietsen verwachten de samenwerking de komende jaren verder te gaan verdiepen. Bastiaan Hagenouw geeft aan: “Giant is natuurlijk een grote speler in de markt en past in die zin goed bij onze winkels. Bovendien heeft Giant deze maand een mooie nieuwe collectie gepresenteerd, waarvan wij geloven dat deze komend seizoen goed verkocht zal gaan worden.”

Willem Buitenhuis bevestigt dit: “De gesprekken met Hans Struijk voor aankomend seizoen verlopen goed. Wij geloven dat onze producten voor een groot deel ook goed passen in het Hans Struijk concept, met name in die regio’s waar geen Giant Store is gevestigd.”

De Hilversumse fietsondernemers reageerden als volgt op dit nieuws: “Wij zijn niet blij met deze wijziging, welke natuurlijk voortkomt uit het feit dat de Giant Stores niet draaien.”

Reageer op dit artikel