nieuws

Fietsverkoop blijft in de plus

Retailing

Fietsverkoop blijft in de plus

De Bike Totaal Monitorgroep heeft de fietsverkoop in week 28 (7 tot en met 12 juli) zien stijgen met 4,7%. Toch stemde deze week niet helemaal tot tevredenheid bij de 102 winkels van de Bike Totaal Monitorgroep.

Afgezien van de fietsen bleef de omzet gescoord bij de andere productgroepen achter. Dat blijkt uit de rapportage. De omzet 2e hands fietsen daalde met 12,9%; onderdelen & accessoires – 9,6%; kleding met -10,1% en arbeidsloon werkplaats met – 6.4%.

Gelukkig bleven de cijfers tot en met week 28 positief. De cumulatieve omzet steeg met 3,9% evenals de gemiddelde besteding per klant.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

 

Omzet ’14 wk 28 Omzet ’14 t/m wk 28
Verkoop fietsen 4,7% 2,5%
Verkoop 2e hands fietsen – 12,9% 4,3%
Onderdelen & accessoires – 9,6% 8,1%
Kleding – 10,1% 2,3%
Arbeidsloon werkplaats – 6,4% 5,4%
Totaal – 0,9% 3,9%
Reageer op dit artikel