nieuws

Stijgende lijn zet door bij Bike Totaal

Retailing

Stijgende lijn zet door bij Bike Totaal
Tot en met week 12 (17 t/m 23 maart) steeg de omzet in vergelijking met vorig jaar met vijf procent.

In week 12 zet de stijgende lijn door in de omzet Fietsen bij de winkels van de Monitorgroep van Bike Totaal. Met gevoelstemperaturen van min drie tot min 7 was het vorig jaar erg koud. In vergelijking met week 12 in 2013 scoren de winkels een plus van ruim vier procent, waarbij vooral de verkoop in onderdelen en accessoires en arbeidsloon werkplaats ruim tien procent uitsteken boven vorig jaar.

In week 12, van 17 tot en met 23 maart, was het dit jaar mooi voorjaarsweer met gemiddelde temperaturen die soms zelfs boven de twaalf graden uitkwamen.  Het aantal betalende klanten nam toe met ruim veertien procent Opvallend is dat in week 12 bij de 102 filialen in de Monitorgroep de verkoop van tweedehands fietsen en kleding minder scoren, respectievelijk min zeven en bijna min veertien procent.
Cumulatief steeg de omzet t/m week 12 in 2014 in vergelijking met vorig jaar met vijf procent. Daarbij is de verkoop tweedehands nog steeds de grootste stijger met ruim vijftien procent. Ook kleding scoort goed met een plus van bijna elf procent.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

Omzet ’14

in week 12
Omzet ’14

t/m week 12
Fietsen (Monitorgroep 102 filialen)
Verkoop fietsen +3,8%  +2,6% 
Verkoop 2e hands fietsen -7,0%  +15,2% 
Onderdelen & Accessoires +10,6%  +7,3% 
Kleding -13,6% +10,9%
Arbeidsloon werkplaats +10,3% +4,9%
Totaal: +4,2% +5,0%

Bron: Bike Totaal

Reageer op dit artikel