nieuws

Omzet blijft OK bij Bike Totaal winkels in week 8

Retailing

Omzet blijft OK bij Bike Totaal winkels in week 8
Opvallend is dat de kledingverkoop die afgelopen jaar slecht scoorde nu opeens wel weer dik in de plus zit. - Foto Tweewieler

Het zachte winterweer zorgde er ook in de week van 17 tot en met 22 februari voor dat de verkoop en omzet bij de Bike Totaal winkels op hetzelfde peil bleven als tijdens de weken ervoor. Tot en met week 8 ligt de gemiddelde omzetscore van een Bike Totaal winkel nu 5% voor op vorig jaar.

Tijdens week 8 was het overwegend bewolkt met een temperatuur overdag van tussen de 6 en 8 graden. Alleen op vrijdag en zaterdag liet de zon zich enkele uren zien. Net als de weken daarvoor dus geen winter en fietsers blijven gewoon fietsen. Dat vertaalt zich bij de Bike Totaal winkels in het feit dat de verkoop fietsen, de gemiddelde besteding per klant en het aantal betalende klanten ongeveer op hetzelfde niveau lag als tijdens de voorgaande week.

Omzet 5.5% in de plus

In week 8 maakten 97 filialen deel uit van de Monitorgroep van Bike Totaal. De gemiddelden van deze groep laten zien dat de verkoop nieuwe fietsen licht daalde in week 8 (met 1.7%), maar dat de cumulatieve omzet nog immer met 5.5% voor loopt op dezelfde periode van 2013. Alle andere cijfers ziet u weergegeven in de onderstaande tabel.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

 

Omzet 2014

in week 8
Omzet 2014

t/m week 8
Fietsen (Monitorgroep 97 filialen)
Verkoop fietsen -1,7% 5,5%
Verkoop 2e hands fietsen -5,3% 12,1%
Onderdelen & accessoires 0,5% 2,8%
Kleding 24,2% 10,0%
Arbeidsloon werkplaats -0,4% 0,8%
Totaal -0,8% 5,0%

Bron: Bike Totaal

Reageer op dit artikel