nieuws

Fietscity neemt winkel Maarten Akkers over

Retailing

Fietscity neemt winkel Maarten Akkers over
Fietscity wil in 2015 doorgroeien naar 20 tot 25 winkels.

Fietscity viert het 5-jarig bestaan met de opening van drie nieuwe winkels in Malden, Hoogeveen en Ede. Daarmee komt het totaal op 15 winkels. De winkel in Malden wordt overgenomen van eigenaar Maarten Akkers, bekend van Jan Kooij 2Wielers in Nijmegen. Hij maakte in het verleden zelf ook deel uit van de Fietscity-keten, maar besloot op een gegeven moment zelfstandig verder te gaan.

Als reden van deze stap voert Akkers aan dat Jan Kooij 2Wielers advies, service en verkoop voor Nijmegen en de omliggende regio volledig wil concentreren op de vestiging aan de Hatertseweg in Nijmegen. Jan Kooij 2Wielers nam vorig jaar de fietswinkel in Malden over met het doel een servicepunt dichterbij de regionale klanten uit Malden en Mook te creëren. De vaste klanten van Jan Kooij 2Wielers bleven echter loyaal aan de monteurs en medewerkers aan de Hatertseweg, waardoor de meerwaarde van de vestiging in Malden niet tot zijn recht kwam.

Relatie goed gebleven

Mede op basis van de reacties van klanten besloot Akkers de vestiging in Malden niet in deze vorm door te zetten maar zich volledig concentreren op het kwaliteits- en serviceniveau van de fietsspeciaalzaak aan de Hatertseweg met onder meer de Koga Store. “Deze stap geeft aan dat de relatie met Fietscity altijd goed is gebleven. Ook na mijn besluit zelfstandig verder te gaan”, aldus Akkers die de winkel overdraagt aan Guus Vonk, een gepassioneerd fietser en fietsliefhebber die de winkel voortzet als Fietscity Malden.

Doorgroeien naar 25 winkels

Karel van Vuuren van Fietscity is blij met de uitbreiding met drie winkels. “Een uitbreiding in een teruglopende markt is vooral een signaal dat er grote behoefte is aan een grote mate van professionalisering en ontzorging”, aldus van Vuuren. Hij voegt hieraan toe dat ook in 2015 winkels toegevoegd zullen worden: “In 2015 willen we zeker doorgroeien naar 20 tot 25 winkels.”

Reageer op dit artikel