nieuws

Bike Totaal omzet weer in de plus

Retailing

Bike Totaal omzet weer in de plus
Vorig jaar lag de gemiddelde temperatuur in week 11 rond het vriespunt en de gevoelstemperatuur zelfs rond min drie graden.

Week 11 was een goede week voor de winkels in de Monitorgroep van Bike Totaal ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Toen was het een koude week met temperaturen rond het vriespunt. De verkoop tweedehands fietsen, kleding en arbeidsloon werkplaats lieten dit jaar flinke stijgingen zien waardoor de totale omzet steeg met 3,5 procent.

De verkoop in tweedehands fietsen steeg dit jaar met ruim 56 procent, de groep onderdelen en accessoires met bijna 27 procent en arbeidsloon werkplaats met een kleine 20 procent. Niet zo gek als je bedenkt dat vorig jaar de gemiddelde temperatuur in week 11 rond het vriespunt lag en de gevoelstemperatuur zelfs rond min drie graden. Dat was dit jaar heel anders: toen lag de gemiddelde temperatuur in week 11, van 10 tot 16 maart, rond acht graden.
Als we de omzet t/m week 11 in 2014 vergelijken met dezelfde periode vorig jaar dan zien we ook daar een stijging van 3,7 procent. Dit komt vooral de verkoop tweedehands fietsen en kleding.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

Omzet ’14

in week 11
Omzet ’14

t/m week 11
Fietsen (Monitorgroep 93 filialen)
Verkoop fietsen -9,9% +1,4%
Verkoop 2e hands fietsen +56,3% +16,6%
Onderdelen & accessoires +26,8% +5,2%
Kleding +4,8% +12,1%
Arbeidsloon werkplaats +19,7% +1,4%
Totaal +3,5% +3,7%

Bron: Bike Totaal

Reageer op dit artikel