nieuws

Bike Totaal omzet blijft in de plus

Retailing

Bike Totaal omzet blijft in de plus
Hoewel de omzetstijging in week 9 minder was dan in de voorafgaande weken blijft de omzet toenemen binnen de Bike Totaal Monitorgroep.

In week 9 bleef de verkoop van nieuwe fietsen bij de winkels in de Monitorgroep van Bike Totaal gelijk ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Flinke stijgingen zien we wel bij de verkoop van kleding met 34 procent en bij tweedehands fietsen met bijna 15 procent.

Het was in week 9, van 24 februari tot en met 1 maart mooi weer met temperaturen boven gemiddeld, hoewel de zon zich niet zoveel liet zien. Dat was een jaar geleden wel anders. Toen lag de gemiddelde temperatuur, in tegenstelling tot nu, flink onder het gemiddelde. In week 9 van 2013 kwam het gemiddeld per etmaal nauwelijks boven de 0 graden bij een frisse zuidoosten wind en was het bewolkt.

Deze week zien we weinig verandering in alle groepen ten opzichte van vorige week. Cumulatief is er ten opzichte van vorig jaar wel een stijgende lijn in het aantal betalende klanten. De omzet in de categorie fietsen blijft groeien, in week 9 met 4,1 procent. Ook ten opzichte van 2013 is er nog altijd een omzetplus van 5,6 procent.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

Reageer op dit artikel