nieuws

Bike Totaal en Biretco willen eind april gesprekken afronden

Retailing

Bike Totaal en Biretco willen eind april gesprekken afronden
Maarten de Vos: “Welke weg we ook inslaan met elkaar, de bestaande contracten zullen sowieso worden gerespecteerd. De enige verandering voor de leden zal zijn dat ze merken dat we een nieuwe professionaliseringsslag gaan maken."

De voorgenomen samenvoeging van Bike Totaal en Biretco houdt de gemoederen bezig in de branche. Volgens directeur Maarten de Vos van Bike Totaal zijn de reacties van de leden overwegend positief: “Ik merk dat leden zien dat we met hen en de leveranciers het ondernemerschap naar een hoger plan willen tillen. Uiteraard zijn er ook veel vragen en die proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden. Aan de andere kant vragen we ook om begrip voor het feit dat we nog volop bezig zijn met de onderhandelingen. De komende zes weken moet er nog het een en ander doorgerekend en onderhandeld worden om het proces in goede banden te leiden.”

Maarten de Vos geeft aan dat het de intentie van beide partijen is om eind april de gesprekken af te ronden. Op de vraag wanneer de bestaande leden concreet wat gaan merken van de samenvoeging geeft hij aan: “Welke weg we ook inslaan met elkaar, de bestaande contracten zullen sowieso worden gerespecteerd. De enige verandering voor de leden zal zijn dat ze merken dat we een nieuwe professionaliseringsslag gaan maken. Bike Totaal is afgelopen jaren veranderd van een verkoopondersteunende organisatie naar een meer full service organisatie. Door de schaalvergroting met Biretco-leden kunnen we verdergroeien in professionaliteit.”

Uitbreiding buitenland

Bike Totaal opereerde alleen in Nederland en krijgt er met de samenvoeging met Biretco ook winkels in België en Duitsland bij. “Wij zien daar zeker mogelijkheden. Als je kijkt naar de Belgische markt: die is de laatste jaren erg veranderd waardoor er meer ruimte is voor onze manier van werken.”

Reageer op dit artikel