nieuws

Spar supermarkten en FietsNED gaan samenwerken

Retailing

Spar supermarkten en FietsNED gaan samenwerken
Onderhoudsbeurten en pechservice via de supermarkt. – Foto FietsNED

Naar het model van de telefoonkaarten en de dagjes-uit-kaarten gaat Spar supermarkten vanaf het voorjaar vouchers verkopen voor FietsNED onderhoudsbeurten aan huis.

De 350 Spar supermarkten bevinden zich veelal in kleinere woonkernen met een laag voorzieningenniveau. Over het algemeen is er in deze plaatsen ook geen fietsenmaker meer. “Dat is een groot gemis omdat in die gebieden toch veel gefietst wordt,” vertelt Martin Leemans, directeur van FietsNED. “Door de verkoop van vouchers voor onderhoudsbeurten aan huis brengt Spar de fietsenmaker als het ware terug in het dorp.”

“De FietsNED-vouchers zijn voorzien van een code die na aankoop via de FietsNED-website geactiveerd kan worden,” legt Leemans uit. “Daarna neemt een bij FietsNED aangesloten rijwielspecialist contact op met de klant en maakt een afspraak voor uitvoering van de beurt. De kosten worden gedekt door FietsNED.”

Naast onderhoudsvouchers gaat Spar ook de FietsNED-pechpassen verkopen. De FietsNED-fietsservice is voor Spar een logische aanvulling op het aanbod van andere services die Spar nu al aan biedt, zoals schoenreparatie-service, stomerij-service, pakketservice en apotheek-service.

Reageer op dit artikel