nieuws

Ruime plus in omzet week 7 Bike Totaal

Retailing

Ruime plus in omzet week 7 Bike Totaal
Het zachte winterweer zorgt ervoor dat de totale omzet tot en met half februari goed blijft bij de Bike Totaal Monitorgroep.

In week 7 steeg de verkoop van nieuwe fietsen bij de winkels in de Monitorgroep van Bike Totaal met 15 procent ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Ook de verkoop van kleding laat een flinke plus zien van bijna 35 procent.

Week 7, van 10 tot en met 16 februari, was een week met zacht winterweer wat zorgt voor goede resultaten. De gemiddelde besteding per klant steeg in deze week met bijna 6 procent en het aantal betalende klanten met bijna 7 procent. In week 7 maakten 97 filialen onderdeel uit van de Bike Totaal Monitorgroep.

Resultaten tot en met week 7

Het zachte winterweer zorgt ervoor dat de totale omzet in 2014 tot en met half februari goed blijft bij de Bike Totaal Monitorgroep. De grootste plus werd behaald bij verkoop Tweedehands fietsen met 15 procent. Verkoop Fietsen steeg met bijna 7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Onderdelen en accessoires en Kleding behaalden een plus en Arbeidsloon werkplaats eindigde op de nul waarmee de totale omzetscore voor de omzetgroep Fietsen op een positief percentage van 5,5 procent komt. In de tabel onderaan dit artikel kunt u de exacte percentages vinden.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

Omzet 2014

in week 7
Omzet 2014

t/m week 7
Fietsen (Monitorgroep 97 filialen)
Verkoop fietsen +21,8% +6,8%
Verkoop 2e hands fietsen -0,5% +15,0%
Onderdelen & accessoires +7,6% +2,1%
Kleding  +34,9% +4,9%
Arbeidsloon werkplaats +3,9% 0,0%
Totaal +15,0% +5,5%

Bron: Bike Totaal

Reageer op dit artikel