nieuws

Omzet januari prima bij Bike Totaal

Retailing

Omzet januari prima bij Bike Totaal
Vooral de omzet tweedehands fietsen scoorde goed in week 4.

Door het uitblijven van de winter scoren de winkels van de Bike Totaal Monitorgroep wederom goed: met name de verkoop tweedehands deed het in de week van 20 t/m 26 januari goed. Ook het aantal betalende klanten steeg in deze week met een hoge gemiddelde besteding die steeg met meer dan tien procent.

Vorig jaar was het koud in deze week met gevoelstemperaturen van min tien graden. Door het zachte winterweer weten in 2014 nog veel consumenten de weg naar de winkel te vinden. De 97 filialen van de Bike Totaal Monitorgroep beginnen het jaar goed met een plus van 55% in de omzet Fietsen in week 4. De verkoop nieuwe fietsen scoorde een plus van 52,8% en tweedehands fietsen zelfs 113,2%! Ook de andere productgroepen plusten enorm ten opzichte van dezelfde week vorig jaar.

Totale omzetscore

De totale omzetscore tot en met week 4 behaalde een plus van 5,2%, vooral door een plus van 18,1% in tweedehands fietsen. Het onderstaande staatje geeft alle verkoopgegevens weer.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

Omzet ’14

in week 4
Omzet ’14

t/m week 4
Fietsen (Monitorgroep 97 filialen)
Verkoop fietsen 52,8% 6,5%
Verkoop 2e hands fietsen 113,2% 18,1%
Onderdelen & accessoires 52,0% 1,0%
Kleding 69,1% 6,0%
Arbeidsloon werkplaats 33,8% -0,9%
Totaal 55,0% 5,2%
Reageer op dit artikel