nieuws

Jules de Corte terug in eigen fietsenzaak

Retailing

Jules de Corte terug in eigen fietsenzaak
Na overleg met de curator besloot Jules de Corte om zelf weer te beginnen en te kijken of hij de zaak weer op de rails kon krijgen.

Jules de Corte, winnaar van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2000, is weer begonnen in zijn fietsenzaak die hij ruim drie jaar geleden overdeed aan Maurice en Ellen Verstappen. Door de economische crisis lukte het hen niet om een succes te maken van de zaak en eind september 2013 ging Fietsspecialist Neerkant failliet. Het was drie jaar geleden niet de bedoeling van Jules de Corte terug te keren als tweewielerondernemer, maar het bleek lastig een nieuwe huurder te vinden voor het pand in Neerkant.

Jules de Corte legt uit: “Toen we in april 2010 de zaak overgedaan hebben aan Maurice en Ellen Verstappen konden we niet voorspellen dat we na drie jaar weer terug zouden keren. De zaak draaide zeer goed en er was elk jaar een omzet- en winstplus. De economische crisis heeft bijgedragen aan de omzetdaling, maar het bleek voor starters ook moeilijk om een goed draaiende zaak over te nemen die voor een groot gedeelte draait op de kennis, kunde, en passie van de ondernemer die al meer dan 30 jaar ervaring heeft in de branche.”

Pand alleen geschikt als fietsenwinkel

Midden 2013 ontving Jules de Corte signalen dat het niet goed ging en ging hij inventariseren wat hem te doen stond. “Het was geen optie om in Neerkant, met 1.800 inwoners en enkele leegstaande winkelpanden, bij sluiting het pand leeg laten halen en proberen een huurder te vinden. De winkel was in 2012 compleet gerestyled en weer bij de tijd en eigenlijk alleen geschikt als fietswinkel. Een overnamekandidaat vinden die direct door zou kunnen starten was ook een mogelijkheid maar misschien waren we dan zes maanden verder en zouden veel klanten weg zijn.”
Na overleg met de curator besloot Jules de Corte om zelf weer te beginnen en te kijken of hij de zaak weer op de rails kon krijgen. “Dan hebben we tijd om een overnamekandidaat te zoeken die bereid en geschikt is om, met ons, het bedrijf weer op te bouwen.”

Gewerkt bij John Vermeulen

In de tijd tussen 2010 en 2013 hield Jules de Corte zich bezig met hobby’s als lange afstand fietsen en techniekles geven op scholen. “Maar de passie voor fietsen kwam toch weer bovendrijven en daarom heb ik een tijd bij John Vermeulen in Geldrop en Uden gewerkt. Hierdoor heb ik de contacten in de branche onderhouden en ben ik meegegaan in de nieuwe ontwikkelingen op technisch en automatiseringsgebied.”

Eigen zaak

Na moeilijke onderhandelingen met de curator is de fietsenwinkel van Jules de Corte in Neerkant afgelopen december weer opengegaan met een complete nieuwe 2014 collectie. “We hebben zorgvuldig een collectie samengesteld zonder race, atb en kinderfietsen. We gaan het anders doen dan voor 2010. Werkweken in de zomer van 60 tot 70 uur willen we niet meer, dus we hopen voordat het seizoen losbarst er een monteur bij te hebben. Maar we hebben nog liever iemand die ook in de verkoop en bedrijfsvoering mee kan helpen.”
Jules de Corte is blij dat hij weer bezig is met zijn passie: “Ik ging elke keer met plezier naar Geldrop of Uden, maar het omgaan met klanten in je eigen zaak en doen zoals je het zelf wilt is toch mijn passie.
Zie ook artikel: Voormalige winkel Jules de Corte failliet

Reageer op dit artikel