nieuws

Bikeflex wint aanmoedigingsprijs in flexbranche

Retailing

Bikeflex wint aanmoedigingsprijs in flexbranche
Het team van Bikeflex met de prijs. Van links naar rechts: Annet Feenstra, Puck Ouburg, Johan Rensing, Monique la Gordt Dillie, Albert van Nieuwenhuizen.

Bikeflex, het opleidingsconcept dat kandidaten in acht weken opleidt tot basis fietstechnicus, heeft tijdens het congres STOOF de aanmoedigingsprijs gewonnen. STOOF is een opleidings- en ontwikkelingsfonds van de flexbranche. Bikeflex zat bij de drie finalisten.

Bikeflex, dochter van technisch detacheerder Maintec, won de prijs omdat de eigen ‘academy’ fietstechnici in korte tijd klaarstoomt voor de parktijk en daarmee is het het meest innovatieve leer-/werkbedrijf in de flexbranche volgens STOOF.

Samenwerking met instanties als UWV

Het unieke eigen opleidingsconcept onderscheidde zich van vele andere vestigingen van uitzend- en detacheringsbureaus doordat het een compleet nieuwe aanpak is, waarin flexkrachten – veelal zonder startkwalificatie – structureel opgeleid en begeleid worden in uitstekende samenwerking met instanties zoals het UWV. In de Bikeflex Academy worden kandidaten in een intensieve opleiding van acht weken opgeleid tot basis fietstechnicus.

Concept Bikeflex

Directeur Johan Rensing van Bikeflex legt het concept uit: “In de Bikeflex Academy werken we veel met zij-instromers: mensen die al enige werkervaring hebben, maar die op grond van hun interesse toch graag de switch willen maken naar het vak van fietstechnicus. In samenwerking met het UWV of gemeenten selecteren we hen en geven we hen in onze eigen Bikeflex Academy een intensieve cursus van acht weken. Hierin leren ze de basistechnieken die ze in hun toekomstige werk nodig hebben en behalen ze de certificaten Basisfietstechniek en E-bike voor gevorderden. Na hun opleiding kunnen ze meteen aan de slag in een tweewielerzaak.”

Opdrachtgevers Bikeflex enthousiast

Maintec Directeur Wout Oosterhof geeft het unieke van Bikeflex aan: “Normaal gesproken is een leerling technicus het eerste jaar van zijn opleiding nog niet interessant voor een opdrachtgever. “Ze kunnen vaktechnisch vaak nog vrijwel niets”. Na het voorinstroom-traject van Bikeflex zijn de kandidaten meteen van waarde voor de opdrachtgever, meestal MKB detaillisten. Het enthousiasme dat wij bij de opdrachtgevers van Bikeflex tegenkomen is zo groot, dat wij nu aan het kijken zijn hoe we een dergelijk traject ook in de rest van het Maintec Leerbedrijf kunnen inzetten. Het andere bijzondere aan Bikeflex is de ‘rijpere’ doelgroep waarmee ze werken. De medewerkers zijn door hun leeftijd weliswaar iets duurder, maar tegelijkertijd ook veel productiever dan veel jonge starters.” De prijs werd op 22 november uitgereikt tijdens het STOOF congres in Doorn.
Lees eerdere berichten over Bikeflex:

Bikeflex verdubbelt opleidingscapaciteit

Bikeflex Academy overgenomen door Maintec

Bikeflex Academy biedt flexibele personeelsoplossingen

Reageer op dit artikel