nieuws

Omzet Bike Totaal winkels daalt licht in week 43

Retailing

Omzet Bike Totaal winkels daalt licht in week 43
Absolute omzettopper in week 43 bij de 80 Bike Totaal winkels die deze week tot de Monitorgroep behoorden, is de omzetscore van de werkplaats die met 15% is gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

Gedurende week 43 (van 21 tot en met 26 oktober) konden de Bike Totaal ondernemers de stijgende lijn die de verkoop in de week ervoor liet zien, niet vasthouden. Echter, de dalingen bleven beperkt in een week van wisselend weer; zonnig en bewolkte dagen met vrij hoge temperaturen van 18 tot 20 graden.

Ook in week 43 blinkt de 2
e
hands verkoop weer uit bij de Bike Totaal winkels. Die scoorde een omzetplus van ruim 5% waarmee cumulatief deze productgroep voor het hele jaar op een plus van bijna 13% uitkomt. Nieuw verkoop fietsen loopt in week 43 met 6% achter op vorig jaar en voor het gehele jaar komt de omzetscore nu uit op een min van bijna 7%.

Werkplaats is omzettopper

Absolute omzettopper in week 43 bij de 80 Bike Totaal winkels die deze week tot de Monitorgroep behoorden, is de omzetscore van de werkplaats die met 15% is gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Voor het hele jaar komt de werkplaats nu uit op een plus van 4%. Onderdelen- en accessoireverkoop is omhoog met 3% en komt voor het hele jaar uit op een minnetje van rond de 2%. Kledingverkoop blijft ook in week 43 fors achterlopen. Dit alles maakt dat de Bike Totaal winkels gemiddeld in week 43 een iets mindere week hebben gehad dan een jaar eerder met een omzetverlies van bijna 2%. Over het gehele jaar valt de omzetscore nu uit op een min van 3,9%.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van € 800.000,-.

Omzet 2013

week 43
Omzet 2013

t/m week 43
Fietsen (monitorgroep 80 filialen)
Verkoop fietsen -6.2% -6.8%
Verkoop 2ehands fietsen +5.3% +12.7%
Onderdelen & accessoires +2.6% -2.4%
Kleding -20.2% -12.6%
Arbeidsloon werkplaats +14.6% +4.0%
Totaal -1.7% -3.9%

Bron: Bike Totaal

Reageer op dit artikel