nieuws

Halfords start met webwinkel in België

Retailing

Halfords start met webwinkel in België

Halfords heeft een webwinkel in België geopend. Volgens crosschannel manger René Smeding wil de winkelketen op die manier vaste voet aan de grond krijgen bij onze zuiderburen, zo blijkt uit een bericht op www.retailnews.nl.

De aandelen van winkelketen Halfords werden op 30 juni van dit jaar volledig overgenomen door algemeen directeur Peter Jan Stormmesand. Daarmee nam Macintosh Retail Group bijna twee jaar na het te koop zetten afscheid van de formule. Bij de overname in juni had Halfords nog twee winkels in België, waarvan er nog één verkocht is. Hiermee heeft Halfords nog maar één winkel bij onze zuiderburen. Smeding verklaart in het bericht dat deze voorlopig nog wordt opengehouden.
Waar Halfords in Nederland vanuit een ruim winkelbestand de stap naar online maakte, hoopt Smeding dat in België andersom te doen. “Wellicht dat er straks weer meer winkels volgen.” Smeding is niet bang dat een gebrek aan naamsbekendheid het online kanaal van succes weerhoudt. Zo wijst hij naar Belgische online spelers, die ook zonder enige winkel hun website met goed gevolg in de lucht hebben. “Daarnaast kan het ook helpen dat we in het verleden meer winkels in België hebben gehad.”
Bron : RetailNews

Lees hier meer over de overname van Halfords in juni.
Lees hier het artikel ‘Halfords NL voor 1 euro verkocht.

Reageer op dit artikel